کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی


صفحه اصلی » اخبار کتابخانه » اسناد ملی و بین المللی
0.0 (0)
[1397/04/02]

معرفی گزیده‌ای از منابع واحد گزارش‌های دولتی مرکز اسناد کتابخانه مجلس شورای اسلامی (بخش سوم)  

 

گزارش امنیت غذایی کشور، ارزیابی خوداتکایی کشاورزی و غذایی ایران با نگاهی به وضعیت عرضه و مصرف مواد غذایی در جامعه 1394-1379، مرکز مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران، تألیف سید محمدحسین شریعتمداری،‌ عباس کشاورز، عبدالرحیم خسروی،‌ روجا کیان‌پور، تهران: اتاق بازرگانی،‌ معادن و کشاورزی ایران،‌ 1396.

  دسترسی به غذای کافی و مطلوب و سلامت تغذیه‌ای از محورهای اصلی توسعه و سلامت جامعه است. تأمین غذای کشور با اتکاء به منابع تولید داخلی از تکالیف بخش کشاورزی در اسناد بالادستی از جمله اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی بوده است. از مهم‌ترین وظیفه بخش کشاورزی تقویت امنیت غذایی با تکیه بر تولید مواد غذایی از منابع داخلی است و نظام توزیع،‌ نگهداری و عرضه غذا در حیطه مسئولیت سازمان‌ها و بخش‌های دیگر کشور است.

در این گزارش به صورت مختصر وضعیت امنیت غذایی کشور از ابعاد مختلف نظیر نقش تولیدات داخلی و روند خودکفایی محصولات مهم و نقش آنها در تأمین انرژی غذایی مصرفی کشور،‌ میزان واردات و سهم آن در امنیت غذایی طی پنج برنامه توسعه منتهی به برنامه پنجم، ارزیابی امنیت غذایی در سطوح خانوارهای شهری و روستایی و گروهای مختلف درآمدی در تأمین مقادیر انرژی و پروتئین دریافتی و مقایسه آن با توصیه‌های پیش‌بینی شده در برنامه چهارم و پنجم در کنار تعیین سهم انواع محصولات غذایی در سبد مصرفی خانوار و در انتها انطباق میزان عرضه و مصرف انواع محصولات طی سال‌های 1387 لغایت 1394 مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است.

این گزارش شامل شش فصل به شرح ذیل است:

فصل اول: ارزیابی امنیت غذایی در سطح کلان

فصل دوم:‌ تجارت کشاورزی (واردات و صادرات)

فصل سوم: ارزیابی امنیت غذایی در سطح خانوار

فصل چهارم: سهم محصولات اساسی غذایی در سبد مصرفی خانوار

فصل پنجم: روند عرضه سرانه مواد غذایی در کشور و انطباق مقادیر بر مصرف و عرضه

فصل ششم: وضعیت عرضه مواد غذایی(در ایران و جهان)

تنظیم کننده: زهرا غلامحسین پور، کارشناس اشاعه و اطلاع‌رسانی اسناد کتابخانه مجلس

یادداشت ها
Parameter:300698!model&4732 -LayoutId:4732 LayoutNameالگوی متنی کل و اخبار