• تاریخ انتشار : 1403/08/16 - 22:37
  • تعداد بازدید : 22
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

رونمایی آزمایشگاه قدمت‌سنجی اسناد و کتب و معرفی فعالیت‌های انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه‌های خطی ایران

انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه‌های خطی ایران در این همایش برای نخستین بار، از آزمایشگاه قدمت‌سنجی اسناد و کتب labdoc.ir، رونمایی کرد. دکتر زهیر طیب، مدیر انجمن، در این همایش ضمن یک سخنرانی مفصل،  این روش ابداعی را معرفی و اعلام کرد از این پس، سایت labdoc.ir آماده انجام به روزتری و بهترین شیوه آزمایش روی نسخ و اسناد است.
 
دکتر علی‌محمد مؤذنی، استاد ادبیات دانشگاه تهران در این همایش، در مورد انجمن گفت: رویدادهای علمی و پژوهشی که سالانه به همت انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه‌های خطی ایران در کشور انجام می‌گیرد، در سه سال گذشته در زمینه پژوهش‌های نسخه‌شناسی چشمگیر بوده است. انتشار ۵۰ عنوان کتاب علمی بر پایه نسخ خطی از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی افزود: برگزاری جلسات علمی در حوزه نظری، فرهنگ‌سازی و گفت‌وگوی علمی با دانشوران به ویژه با کتابخانه‌های بزرگ کشورهای همسایه از اهم این فعالیت‌ها است. به مدت یک سال از دستیابی به رتبه بین‌المللی می‌گذرد. تولید دهها خبر و مشورت با کتابخانه‌ها و مراکز پژوهشی و دانشی از جمله فعالیت‌های خدمتگزاران این حوزه بوده است.
استاد ادبیات دانشگاه تهران بیان کرد: این انجمن علاوه بر حمایت‌های وزارت علوم و دانشگاه‌ها مرهون حمایت اعضای علمی و دانشجویان است و اکنون شاهد نتایج فعالیت‌های علمی و عملی این انجمن هستیم.
 
عراق، ترکیه، بنگلادش و هندوستان، حامیان بین‌المللی همایش
دکتر علی افضلی، در گزارشی از فعالیت‌های انجمن تصحیح و تحقیق نسخه‌های خطی گفت: انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه‌های خطی ایران، سومین سال از تأسیس خود را پشت سر می‌گذارد. این رویداد هر ساله در آبان ماه برگزار می‌شود و رویدادی بین‌المللی است.
وی افزود: در این همایش ۵۱ مقاله دریافت شد. ۷۵ نویسنده از ایران و هشت کشور دنیا در این همایش شرکت کردند. هفده داور این مقالات را بررسی کردند و در پایان ۱۹ مقاله برگزیده شده است که بعد از همایش منتشر خواهد شد.
دکتر افضلی بیان کرد: عراق، ترکیه، بنگلادش و هندوستان در این همایش به عنوان حامی معنوی حضور دارند. بیشتر دانشگاه‌های ایران در این همایش حضور دارند. مجموعه مقالات دو همایش گذشته در دو جلد با بیش از هزار صفحه منتشر شده است و مقالات این همایش نیز همزمان با دهه فجر منتشر خواهد شد.
 
همچنین دکتر زهیر طیب، مدیر انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه‌های خطی ایران به دستاوردهای جدید علمی پژوهشی این انجمن اشاره کرد و گفت: این کار در جهان ابتکاری است و ما قدم نخست را در این زمینه برداشتیم. کتاب‌شناسی خطی یک روش سنتی دارد اما راهی که به کار گرفته‌ایم از آن متمایز و جداست.
کلمات کلیدی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید :

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید
تنظیمات قالب